Nieuwsbrief 12-2018

O.D.I.O. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief, December 2018

Nog even en dan is 2018 voorbij. Sinterklaas is weer naar Spanje en de Kerstman staat al voor de deur. De dagen worden korter en hopelijk gaat het ook sneeuwen. Wat zou het gezellig zijn als we dit jaar een witte Kerst hebben en we in de Kerstvakantie kunnen genieten van veel sneeuwpret.

Het aantal leden bij ODIO groeit nog steeds en daar zijn we als bestuur erg blij mee! De technische leiding is enthousiast en zorgt er steeds weer voor dat de kinderen weer veel aanleren. Het bestuur is altijd op zoek naar vrijwilligers, dus heeft u een uurtje over in de maand, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Hoe meer handen, hoe meer leuke activiteiten we kunnen organiseren.

Voor nu wensen wij alle leden, hun ouder(s) en/of verzorger(s) hele mooie Kerstdagen en een gezond, gelukkig en vooral sportief 2019!

ODIO sluit haar deuren van vrijdag 21 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019

Opbrengsten Airborne-kraam en Grote Clubactie

De opbrengst van de Airborne-kraam heeft een mooi bedrag opgebracht van € 1100,=. Dit is een super mooie opbrengst. Deze dag wordt altijd gedraaid door leden, oud-leden en vrijwilligers. Zonder hen zou deze mooie opbrengst niet tot stand zijn gekomen. Dus aan allen die daar aan meegewerkt hebben: heel veel dank!

Van deze mooie opbrengst hebben we al een mooie nieuwe investering gedaan, maar daarover in de volgende nieuwsbrief meer.

De Grote Clubactie heeft dit jaar het fantastische bedrag opgebracht van € 2517 ,=. Een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn en een mooie bestemming voor zullen zoeken. Er zijn zoveel enthousiaste kinderen geweest die er samen voor gezorgd hebben dat we dit jaar een ongekend aantal loten verkocht hebben. Totaal zijn er 1049! loten verkocht. Een aantal
wat nog nooit voorgekomen is in al die jaren. Alle kinderen die loten verkocht hebben, willen wij hierbij ontzettend bedanken!! Zonder jullie hadden we dit mooie bedrag niet voor elkaar gekregen.

Voor de kinderen die helaas geen loten verkocht hebben, volgend jaar is er weer een kans. En pak die kans dan, want de drie topverkopers worden hiervoor beloond. Dit jaar gaat de eerste prijs naar Annika Rozendal. Zij heeft maar liefst 63 Loten verkocht. Annika wat zijn wij trots op jouw resultaat! Een mooi cadeau heb je zeker verdiend.

Ook de tweede en derde prijs hebben een mooi cadeau verdiend. Dit zijn Yara Branderhorst met 61 verkochte loten en Stephanie van de Hoogte met 42 verkochte loten. Meiden, ook op jullie zijn wij heel erg trots! Ontzettend bedankt!

Ook Wies, Desiree en Esther heel erg bedankt voor het invoeren van al die loten. Want ook dat is bijna topsport! Lieve dames, wat moeten we zonder jullie!

Via de site van de grote Clubactie vernam ik dat er bij ODIO 8 prijen gevallen zijn. De moeite waard dus om je lotnummer te checken op www.clubactie.nl. Iedereen die een prijs heeft gewonnen, gefeliciteerd! En degene die geen prijs gewonnen hebben, jammer, maar bedankt dat jullie een lot gekocht hebben. Van de opbrengst is iedereen bij ODIO heel blij geworden. We gaan zeker mooie dingen kopen die er toe bij zullen dragen dat de technische
leiding jullie kinderen nog meer kunnen aanleren. De technische leiding heeft al een verlanglijstje afgegeven aan het bestuur, maar daarover in de volgende nieuwsbrief meer.

Pietengymnastiek bij ODIO

Op donderdagmiddag 29 november was het weer een drukte van belang in de gymzaal “De Dennenborgh”. De hele zaal was verbouwd tot een groot pretpark met heel veel mogelijkheden om te gymmen.

Alle leden van ODIO 4 t/m 8 jaar waren van harte welkom. Men kon duikelen, zwaaien, balanceren, klauteren en nog veel meer. Ruim 60 kinderen waren op het Sinterklaasfeest af gekomen. Tot grote vreugde waren er ook diverse Pieten aanwezig, die zelf ook erg enthousiast aam de slag gingen. Ook zij deden een poging om sommige onderdelen zelf te oefenen. Ook hielpen ze kinderen en waren zeer onderhoudend bezig.

Natuurlijk kregen alle kinderen aan het einde van de les een zak vol pepernoten. Dat was dus wel even smullen na een intensieve pietengymles. De hele week hadden alle kinderen al wat lekkers in hun schoenen gehad. Kortom het was weer een geslaagd Sinterklaasfeest. Als ik de
pieten moest geloven zal volgend jaar misschien de Sint zelf in eigen persoon aanwezig zijn in de gymzaal bij ODIO. Wij verheugen ons er al op!

Bericht van de penningmeester

Per 1 januari 2019 gaat ODIO over op een nieuw incassosysteem. Tot nu werd de contributie maandelijks geïncasseerd en daarnaast werd de bondscontributie ieder kwartaal achteraf automatisch geïncasseerd. Vanaf januari 2019 zal de bondscontributie maandelijks samen
met de contributie worden geïncasseerd, en niet meer per kwartaal. Dit betekent dat vanaf januari 2019 de volgende bedragen maandelijks zullen worden geïncasseerd:

Junioren t/m 15 jaar: € 15, = per maand
Junioren t/m 15 jaar 2 uur per week: € 20,25
Senioren vanaf 16 jaar: € 16,50 per maand
Senioren vanaf 16 jaar 2 uur per week: € 21,75 per maand
Selectieleden: € 31,50 per maand.

Al deze tarieven zijn dus inclusief de verplichte bondscontributie!

Kleuter turnen

Wisten jullie al dat je bij ODIO vanaf 4 jaar mag komen turnen? Dit kan op de donderdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur bij meester Jaap. Hij maakt er altijd een groot feest van. Dus stuur je broertje of zusje of vriendje of vriendinnetje eens langs voor 2 gratis proeflessen.
Deze groep is voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Bewegen op Muziek

Hallo allemaal, ik ben de nieuwe dansleraar op de woensdagavond voor de Bewegen op muziek les.

Mijn naam is Marco Houtzager, 53 jaar en ik woon samen met Frank en hond Beau sinds 2015 in Oosterbeek. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Make-Up Artist voor MAC Cosmetics en mijn hobby’s zijn wandelen met Beau, lezen, muziek, dansen, koken, theater en films. In de vorige eeuw begon ik als 14 jarig jochie samen met mijn zusje met het Ballroomdansen. We hadden eigenlijk wel talent en deden met veel plezier mee aan wedstrijden. Het mooiste vond ik de glitter and glamour. Mijn zusje stopte na drie jaar en ik
kreeg een nieuwe danspartner en toen werd ik pas echt fanatiek. Veel lessen van binnen- en buitenlandse trainers en wedstrijden in binnen- en buitenland. Ik werd ook een Ballroom dansleraar en in 1989 werd ik Nederlands Kampioen Latin en mocht ik samen met Karin van den Berg, mijn danspartner, Nederland vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen in Montréal en daar ben ik supertrots op!

Ook trainde ik een Latin Formationteam dat 4 maal Nederlands Kampioen werd. Voor dit dansteam van 16 personen maakte ik de choreografieën en ontwierp de kleding en styling.

Nu maak ik gebruik van de Ballroom dansen en tover ze om in leuke simpele dansjes waar het accent ligt op ritme, uithoudingsvermogen en spierversteviging. Dit alles op leuke moderne hits en dansmuziek.
Elke week kijk ik weer uit naar de woensdag om een uurtje te dansen met 14 gezellige en zeer enthousiaste dames van verschillende leeftijden. We dansen plusminus 45 minuten met daarna en kwartier cooldown en stretching. Alle dansen komen voorbij uit de Ballroom, maar ook disco, aerobics en zelfs charleston.
Ik ben er mijn hele leven al van overtuigd dat dansen goed is voor lichaam en geest, en je op een heel plezierige manier harder werkt aan je welzijn dan je denkt! Ik hoop mijn Ballroom Beauties nog lang te mogen entertainen

Turnwedstrijden Selectie ODIO

Zaterdag 10 november heeft de selectie het wedstrijdseizoen afgetrapt met de Teamwedstrijden. Voor ODIO hebben hier 3 teams deelgenomen:
Team 1: Angeline, Zoë en Stephanie.
Team 2: Yasmin, Mette, Maddie, Nina en Aniek.
Team 3: Jasmijn, Meinke, Wies en Alissa.

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd weer spannend. Hoever zijn we al met trainen en hoe komt dit eruit tijdens de wedstrijd?

Voor Team 2 was de conclusie na deze wedstrijd dat er nog volop getraind moet worden en dat ze eigenlijk veel beter kunnen dan wat er nu uit kwam. Maar bovenal hadden ze wel een gezellige wedstrijd gehad.

Team 3 heeft gewoon stabiel geturnd en een mooie wedstrijd neergezet.

Voor Team 1 was het een topdag. Deze meisjes, waarvoor het voor Angeline en Zoë hun allereerste wedstrijd was, hebben de 1e plek veroverd! De meisjes hebben top gepresteerd, van zenuwen was niks te zien. Gefeliciteerd meiden!!

Een week later op zaterdag 17 november stond de 1e plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in de nieuwe turnhal in Nijmegen. Een supermooie turnzaal. Deze dag deden er 7 meiden van ODIO mee. In de eerste ronde Angeline, Zoë, Jasmijn en Aniek. Waar de laatste twee meiden her en der wat foutjes maakten, maar
daarnaast ook mooie elementen lieten zien, waren de andere twee meiden weer helemaal top en zetten de lijn van de week ervoor gewoon door. Angeline werd uiteindelijke 2e! Zoë is 5e geworden, Jasmijn 17e en Aniek 27e.

Wedstrijd 2 was de beurt aan Yasmin. Voor haar is het dit jaar het eerste jaar dat zij haar eigen oefeningen mag maken. Dat is heel fijn want dan kan je allerlei pasjes niet vergeten, maar is ook wel weer lastig. Yasmin heeft een goede wedstrijd geturnd, waarbij zelfs de kip (lees kiep) is gelukt die ze in de trainingen nog niet voor elkaar kreeg. Uiteindelijk is zij als 14e geëindigd. Daarna was de vloer vrij voor Stephanie. Lekkere druktemaker gedurende de
wedstrijd en dit ging wel een klein beetje ten koste van de concentratie. Na een foutje op de balk is de rest super gegaan. Stephanie is als 6e geëindigd.

In de laatste wedstrijd onze Senior, Wies. Zoals altijd een top oefeningen neergezet. Alleen zit ook altijd die balk weer dwars en helaas hier een val moeten incasseren. Dit zorgde ervoor dat het podium nog even uit zicht bleef. Wies eindigde als 8e.

Op zaterdag 24 november mochten de meiden van de 3e divisie aantreden. Alissa was helaas ziek en kon niet deelnemen. Jenna was wel aanwezig. Zij heeft een goede wedstrijd geturnd. Nog wel twee keer gevallen. En hiermee eindigde ze als 9e. Zonder die vallen had dit de 4e
plek kunnen zijn. Iets om op 15 december voor te strijden!

Al met al zijn wij als TL maar ook het bestuur ontzettend trots op onze selectie-meiden!

Opzeggen lidmaatschap

Om misverstanden te voorkomen zetten we de regels nog even op papier ten aanzien van het opzeggen van een lidmaatschap.

Het opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend per e-mail. Opzegging is slechts 2x per jaar mogelijk. Elk lidmaatschap is bindend voor de duur van 6 maanden en wordt automatisch verlengd, tenzij voor 1 januari of voor 1 juli het lidmaatschap per e-mail of schriftelijk wordt opgezegd bij de ledenadministratie (ledenadministratie@Odio.nl). Het lidmaatschap evenals de automatische incasso eindigt dan respectievelijk 1 februari of 1
augustus.

Voor kleuters (groep 1 en 2) kunt u per maand het lidmaatschap per e-mail of schriftelijk opzeggen bij de ledenadministratie. Deze opzegging dient dan voor de 15e van de maand bij de ledenadministratie binnen te zijn.

Oproep vanuit het bestuur

Wij zoeken met spoed enthousiaste en betrokken mensen die ons bestuur willen versterken. Heel veel tijd kost het niet, maar noodzakelijk voor het voortbestaan van de club is het wel. Daarbij is het leuk om betrokken te zijn bij de club waar jouw kind met zoveel plezier sport! En misschien heeft de vader/moeder van het vriend(innet)je van je kind ook interesse en
meld je je samen aan. Leuke ideeën, creatieve breinen en helpende handen zijn altijd welkom!

Vandaar deze oproep aan alle enthousiaste ouders die dit jaar een uurtje (of meer) tijd vrij
willen maken voor ODIO. Laat het ons dat weten en mail naar Ingridbouwmeister@live.nl.
Wij en de kinderen zijn reuze blij met uw hulp. Zo ook zijn we altijd blij met ouders die voor of na de lessen willen helpen met op- of afbouwen van de toestellen. Dus als u uw kind brengt of de laatste 10 minuten komt kijken…………..vele handen maken licht werk.

Interesse in een bestuursfunctie? Je kunt uiteraard vrijblijvend een keer een vergadering bijwonen om te zien of het iets voor je is.

Voor meer informatie kun je mailen naar Jaap van Duuren (voorzitter):
jaap.van.duuren@hetnet.nl of naar Ingrid Bouwmeister (penningmeester)
Ingridbouwmeister@live.nl

Vakanties en vrije dagen 2018-2019
Kerstvakantie:  21 dec 2018 t/m 06 jan 2019
Voorjaarsvakantie: 2 maart 2019 t/m 10 maart 2019
Meivakantie: 27 apr 2019 t/m 05 mei 2019
Zomervakantie: 06 jul 2019 t/m 18 aug 2019
2e Paasdag: maandag 22 april 2019
Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei 2019
2e Pinksterdag: maandag 10 juni 2019

 

Nieuwsbrief 09 – 2018

Nieuwsbrief 03 – 2018